Volgend jaar verschijnt een boek over de geschiedenis van S.D.O. en G.D.C. (en Drongelse Boys) in de jaren waarin Tjeerd van Diggelen en Jo Lankhaar actief waren binnen de club (1955-1980). Het is geschreven door oud GDC-speler en auteur Michiel van Diggelen. De tekst van het boek is gebaseerd op uitvoerig (archief-) onderzoek. Michiel sprak met (oud)-bestuursleden, oud-spelers en andere betrokkenen. Vele foto’s en afbeeldingen illustreren het verhaal in full colour en hardcover. De omvang is ca. 160 pp..

Het is niet alleen het verhaal over twee bestuursleden, maar over vele andere bestuursleden en ook over legendarische voetballers als Lex Johannesen, André van den Anker, Herman van der Wardt, Jan Vos, Cees Verbeek, Karel Baaijens en Arie Arendse. Onvergetelijke supporters als Rinuske en trainers als Wout van Wijk, Hub Salden en Arie Bax krijgen een plaats. Het boek bevat het verhaal van het prille ontstaan in Genderen, de succesvolle jaren zestig, de fusie met Drongelse Boys, de bouw van de kantine en de jaren zeventig in Eethen. En passant geeft het ook een prachtig beeld van het leven in Genderen en omgeving in deze 25 jaar. Ook wordt voor het eerst uitgebreid het ontstaan van Dames Voetballen Ook (D.V.O.) geschetst, de succesvolle damesvoetbalvereniging die in 1972 in G.D.C. opging. Het boek bevat vele anekdotes en sterke verhalen.

Het boek kan er alleen komen met jouw hulp! Maak de uitgave van dit prachtige boek mogelijk door het project mede te financieren of het boek te bestellen. De netto-opbrengst van de verkoop van het boek is bestemd voor onze vereniging G.D.C. De oplage van het boek wordt bepaald op grond van voorinschrijving. U kunt voorinschrijven als:

· bedrijf. Als bedrijf kunt u de publicatie van het boek ondersteunen voor een bedrag van minimaal 250 euro. Daarvoor wordt de naam van uw bedrijf in het boek vermeld en ontvangt u twee exemplaren van het boek + factuur.

· particulier. Als particulier kunt u de publicatie van het boek ondersteunen voor minimaal 50 euro. Daarvoor wordt uw naam in het boek vermeld en krijgt u 1 exemplaar van het boek. Wilt of kunt u de publicatie niet financieel ondersteunen dan is het ook mogelijk om alleen het boek te reserveren zonder naamsvermelding tegen betaling van 29,50 euro. Na verschijning van het boek is de prijs 39,50. Het boek is dan beperkt verkrijgbaar via G.D.C.

Stort uw bijdrage meteen! Het banknummer is NL87RABO0318358697 t.n.v v.v. G.D.C., onder vermelding van crowdfunding boek G.D.C. of reservering boek G.D.C. (aantal exemplaren) Als het verzendadres verschilt van het adres bij het banknummer, wilt u dat dan vermelden?

Voor meer informatie over boek en crowd funding kunt u in contact treden met Michiel van Diggelen (06 31493240) of m.j.van.diggelen@planet.nl. Voor een mooi verhaal of een bijzondere herinnering heeft Michiel altijd ruimte. Bel hem gerust. Het zou jammer zijn als uw verhaal er niet in staat.

Bronnen:

Foto hierboven: Michiel van Diggelen

Uitgelichte foto bij dit bericht op de hoofdpagina: Joop Lankhaar, Genderen Digitaal

Terug